PLC چیست ؟ کاربرد plc انواع plc فروشگاه اینترنتی کنترل 24

PLC چیست ؟ کاربرد plc انواع plc فروشگاه اینترنتی کنترل 24

منبع تغذیه , واحد پردازش, بخش ورودی و خروجی و نیز بخش برنامه, plc 1200 زیمنس قسمت های تشکیل دهنده ی plc هستند و دارای دو بخش سخت افزار و نرم افزار می باشند. پی ال سی دلتا جزو پر فروش ترین کنترل کننده های منطقی در کشور است که در حوزه اتوماسیون صنعتی استفاده می شود. قیمت این نوع پی ال سی ها ارزان و رقابتی است و برای کاربردهای مختلف از CPU های مختلفی در آن ها استفاده می شود. پی ال سی ها را می توان برنامه نویسی کرد تا با اضافه کردن ماژول ها برای اهداف خاص در اتوماسیون صنعتی تطبیق داده شوند. جهت کنترل فرآیند بسیار پیچیده، مانند موارد استفاده در صنایع شیمیایی، ممکن است به الگوریتم‌ها و عملکردی فراتر از توانایی پی ال سی هایی با کارایی بالا نیاز داشته باشد.

PLC در صنعت شیشه

PLC یک کامپیوتر دیجیتال صنعتی است که برای تسهیل فرآیندهای تولید سخت، مقاوم و سازگار شده است. اگه به کامنتهای بالاتر هم مراجعه کنید، تفاوت دقیقشون رو گفتیم. مهمترین تفاوتی که دارند تاب آوری و عملکرد بالای PLCها در کارخانجات و صنایع و محیطهای سخت صنعتی هست، در شرایطی که عموماً میکروکنترلرها چنین شرایطی ندارند. با این حال شما میتونید پی ال سی‌هایی رو هم پیدا کنید که با قیمت‌های پایین‌تر و حدود 500 هزار تا یک میلیون تومان مثلاً از خانواده‌های دلتا یا زیمنس S7 200 کارتون رو برای شروع راه بندازه. سیستم عامل‎های مختلف PLC در مناطق مختلف جهان ترجیح داده می‌شوند.

بر روی PLC ها برنامه نویسی ، طراحی ، پیاده سازی مدار های کنترل سریع تر انجام میشود و همچنین از دقت و سرعت عمل بالاتری نیز برخوردار هستند . از این کامپیوتر دیجیتال صنعتی برای کنترل فرآیندهای صنعتی مانند خطوط مونتاژ تجهیزات رباتیک و یا هر فعالیتی که نیاز به کنترل با قابلیت اطمینان بالا داشته باشد طراحی و ساخته شده. PLCمخفف کلمه programmable logic controller میباشد که به معنای کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی است یا به زبان ساده تر کنترل گر منطقی برنامه پذیر. این ماژول‌ها، اطلاعات را به CPU ارائه کرده و نتایج برنامه‌ریزی شده را ایجاد می‌کنند.

مهم‌ ترین حوزه های مورد استفاده PLC

در مقایسه با روش های حل سنتی و PLC می توان نتیجه گرفت که روش کار PLC آسانتر و توانایی و قابلیت بیشتری نسبت به روش سنتی می باشد. در PLC می توان به راحتی در برنامه و اجرای آن تغییرات اعمال نمود. همچنین دارای حجم کم و ارزان تری می باشد و نگهداری آن نیز آسان تر است.

  • به شما گفته شده است که کاری کنید تا وقتی کلید در حال وصل قرار گرفت، پس از 30 ثانیه لامپ روشن شود.
  • پی ال سی و کامپیوتر تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و به همین دلیل بیشتر قطعات این دو دستگاه شبیه به یکدیگر است.
  • امکان انتقال برنامه ها از طریق مموری به دستگاه پی ال سی نیز میسر است.
  • بسته به ورودی‌ها و خروجی‌ها، این دستگاه می‌تواند بر داده‌هایی مانند بهره‌وری یا دمای کارکرد دستگاه نظارت کرده و آن‌ها ضبط کند، فرآیندها را به طور خودکار شروع و متوقف کند و در صورت خرابی دستگاه آلارم ایجاد کند.
  • میتوان گفت بله ولی بسیاری دیگر از راز ها و نکات در مورد پی ال سی وجود دارند که باید به صورت جزئی به آنها پرداخته شود مانند نحوه برنامه نویسی انی ابزارها و یا نحوه نگهداری و حتی عملکرد صحیح یا مانیتورینگ آنها.
از سال 2011، این نگرانی‌ها به دلیل رایج‌تر شدن شبکه‌سازی در محیط PLC که شبکه‌های کف کارخانه و شبکه‌های اداری قبلاً مجزا شده را به هم متصل می‌کند، افزایش یافته است. پی ال سی یک دستگاه کامپیوتری است که برای کنترل تجهیزات در یک مرکز صنعتی و فرآیندهای تولید استفاده می‌شود. رایانه های سنتی به سادگی تعداد گزینه های ارائه شده PLC را ندارند و یافتن سخت افزار PLC با قابلیت مدیریت ورودی/خروجی اضافی نسبتاً آسان است. همچنین کاربران از طیف وسیعی از رابط های بالقوه انتخاب می کنند. بعنوان مثال، شما ممکن است یک مدل ساده انتخاب کنید که از یک سیستم ساده، سبک و سوئیچ استفاده میکند.

توسط رابرت کیوساکی

رابرت کیوساکی